Houbová ze sušených hub - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 hrst sušených hub, 2 lžíce vepřového sádla, 1 cibule, sůl, kmín, 1.25 l vody, 1 lžíce vepřového sádla, 2 lžíce krupice, 1 vejce
Sušené houby před úpravou řádně vypereme. Houby nakrájíme na menší kousky a alespoň na půl hodiny předem namočíme. Na sádle osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme na ni houby s vodou, ve které byly namočené, přidáme sůl, kmín, podle potřeby dolijeme vodou a dusíme doměkka. Jakmile houby změknou, zavaříme do polévky na sádle dozlatova osmaženou krupici. Vaříme asi pět minut a pak teprve přidáme rozšlehané vejce a necháme ho v polévce srazit. Ochutíme pažitkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka