Salát Snežanka - recept cpt. Cooka
4 porce:  10 dkg čerstvých okurek, 15 dkg kyselého mléka, 10 g oleje, 3 g kopru, 1.5 g soli
Okurky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Předbežně, dle tradice jeden den předem, mléko obvážeme gázou, pověsíme a později ocedíme. Smícháme s okurkami, nadrobno nakrájeným koprem, olejem a solí. Promícháme a mícháme až do té doby, než nám vznikne celistvá hmota. Hotový salát mužeme podávat na talíři nebo ve sklenici na šampanské. Zdobíme růžičkou z okurek, konečky kopru a drobnými listy salátu. Také můžeme zdobit stříkáním přeceděného mléka a mletými ořechy. Pro labužníky můžeme přimíchat česnek.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka