Salát se slaninou po moravsku - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 hlávky hlávkového salátu, 2 lžíce vinného 4% octa, sůl, 1/4 lžičky moučkového cukru, 5 dkg slaniny
Odkrojíme poškozené listy, hlávky salátu rozebereme na jednotlivé listy, po obou stranách je osprchujeme a ve speciálním drátěném košíčku na praní salátu listy krouživými pohyby zbavíme vody. Pak je roztrháme na menší kousky. Slaniny sklovitě vyškvaříme a vychladlou slaninou upravený salát polijeme. Podle obliby můžeme na salát nalít i slaninu teplou.
Poznámka jak uchovat salát do příštího dne: hlávky salátu očistíme od poškozených listů a osprchujeme je. U košťálu odkrojíme kousek zavadlé části, aby přijal trochu vody. Vložíme nerozebrané hlávky do igelitového sáčku do dolní části chladničky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka