Pórkový salát s chřestem - recept cpt. Cooka
4 porce: 20 dkg pórku, 20 dkg tvrdého sýra, 20 dkg chřestu, 2 větší jablka, 5 dkg žampiónů, citrón, moučkový cukr, sůl, vegeta, desertní víno, olivový olej
Tenčí pórek nakrájíme na silnější špalíčky, spaříme a propláchneme studenou vodou. Konzervovaný chřest překrájíme na drobné špalíčky. Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na drobnější kostičky a pokapeme citrónem (aby neztmavla), žampióny nakrájíme na plátky a vše přes síto krátce spaříme. Vše zalijeme zálivkou ochucenou glutasolem, solí, cukrem, citrónem a lehce promícháme. Zakapeme olivovým olejem a podáváme s bílým pečivem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka