Paprika s endivií a mandlemi - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg červených paprik nebo oranžové, 25 dkg štěrbáku nebo kadeřavého hlávkového salátu, 5 dkg mandlí, citrón, olivový olej, sůl
Mandle vhodíme do vařící vody, krátce necháme přejít varem, slijeme, propláchneme a uvolněné slupky sloupneme. Pak mandle na drobno posekáme. Několik mandlí si ponecháme na ozdobu hotového salátu. Papriku omyjeme, vykrojíme semeníky a pak nakrájíme na kostičky. Listy endivie (štěrbáku) omyjeme a drobně nakrájíme na nudličky. Obojí zeleninu vložíme do misky a promícháme s mandlemi na drobno posekanými. Citrón vymačkáme a šťávou salát okyselíme, zakapeme olejem a podle chuti osolíme. Před podáváním jednotlivé porce zdobíme plátkem citrónu a celou mandlí.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka