Ostrý zeleninový salát - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 tykve (středně velké cukety, kabačky, patizony), 2 lžíce oleje, 2 feferonky, 2 sladké červené papriky,
Zálivka: 1/2 hrnečku vody, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžíce octa, 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky soli
Tykve oloupeme a nakrájíme na plátky. Na oleji osmahneme pálivé papričky, vyjmeme a v témže oleji osmahneme tykve. Papriky nakrájíme na tenké proužky. Tykve necháme vychladnout a smícháme je s nakrájenou červenou paprikou. Zálivku dobře promísíme a zalijeme jí připravenou zeleninu. Podává se k chuťově nevýrazným pokrmům.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka