Ostrý salát z tykve - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg tykve (cukety, kabačky, patizony), 2 lžíce olivového oleje, 2 čerstvé feferonky, 3 lžíce nakrájené nakládaných kapií,

Zálivka: sůl, 2 dkg moučkového cukru, 1 lžíce octa, 4 lžíce vody

Tykve oloupeme a nakrájíme na kostky 1 x 1 cm. Na rozehřátém olivovém oleji osmahneme na tenké proužky pokrájené feferonky. Feferonky vyjmeme a do oleje přidáme tykve, které osmažíme doměkka. Vyjmeme je a dáme do salátové mísy zchladnout. Přidáme na proužky krájené sterilované kapie a promícháme. Zálivku si připravíme ze soli, cukru, octa a vody. Zálivkou přelijeme salát a podáváme dobře vychlazené k pečeným masům.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka