Makedonský salát - recept cpt. Cooka
4 porce:  15 dkg nakládaných oliv, 1 lžička strouhané pomerančové kůry, 3 lžíce olivového oleje, 2  pomeranče, 1  cibule nakrájená na tenká kolečka, sůl, mletý pepř
Na prkénko položíme papírový ubrousek, na něj dáme olivy a paličkou je rozklepeme. Olivy smícháme s pomerančovou kůrou, olejem a pepřem a dáme zabalené v alobalu do ledničky na několik hodin. Mezitím si oloupáme pomeranče a nakrájíme je na malé kousky. Pomeranče rozložíme na talíře. Cibuli posolíme a necháme několik minut odležet. Sůl vetřeme do cibule, opláchneme vodou a osušíme. Kolečka cibule rozložíme na pomeranč, posypeme olivami v oleji a posypeme hrubě mletým pepřem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka