Drůbeží polévka švýcarská - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1 slepice (stará - na ovaření), 3 l vody, 10 dkg kořenové zeleniny, 3 dkg cibule, sůl, 2 g celého pepře, 1 dl smetany 12%, 2 vejce, 3 dkg polohrubé mouky, 5 dkg ementálu nebo parmezánu, zelená petrželka
Starou, dobře očistěnou slepici vaříme podle potřeby za mírného varu se solí a s celým pepřem. Když je slepice uvařena, scedíme vývar. Slepici upravíme jinak. Do vývaru přidáme drobně nakrájenou zeleninu a cibuli a za mírného varu povaříme. Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky a přidáme do nich rozšlehanou smetanu. Do bílků vmícháme nastrouhaný sýr a přidáme trochu mouky, uděláme řídké kapání, které sáčkem s velmi malou trubičkou nastříkáme do vroucí polévky. Uděláme tak dlouhé nudle výborné chuti. Do hotové polévky rozšleháme žloutky se smetanou, už nevaříme. Těsně před podáváním nasypeme na talíře drobně nakrájenou zelenou petržel.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka