Lahůdkový salát s chřestem - recept cpt. Cooka
4 porce: 15 dkg bílého jogurtu, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce hořčice, 1 lžička křenu, 1/2 lžičky moučkového cukru, sůl, mletý pepř, pažitka, 25 dkg salámu, 1 cibule, 1 jablko, 2 rajčata, 25 dkg chřestu (vařený nebo sterilovaný),
Na zdobení: 2 vejce, zelená petrželka
Jogurt dejte do salátové mísy, smíchejte s majonézou a s plnotučnou hořčicí, okořeňte. Omáčku ochuťte, přidejte jemně rozkrájenou pažitku. Salám a cibuli oloupejte, jablko a rajče rozkrojte a zbavte jader. Vše včetně chřestu nakrájejte na nudličky, smíchejte. Salát ochuťte. Před podáváním krátce promíchejte, opět ochutnejte a připravte k servírování. Natvrdo vařená vejce oloupejte, rozkrojte na 6 dílků a salát jimi ozdobte. Přikryjte až do servírování. Salát podávejte vychlazený, nikoliv však ledově studený, protože pak nerozvine dostatečně své aroma.
Příloha: celozrnný chléb, žitný chléb, bílá veka s máslem, pivo nebo bílé víno
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka