Květákový salát s ořechy - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 květák, 1 rajče, hlávkový salát, 1 dl bílého jogurtu, citrón, pažitka, vlašský ořech (lískové), sůl
Omytý menší květák zbavený zelených částí pokrájíme nadrobno, tvrdší části nastrouháme na hrubém struhadle (ponecháme si několik růžiček na ozdobení) a ihned zakapeme citrónovou šťávou. Z bílého jogurtu, citrónové šťávy, soli, pažitky a asi 4 strouhaných jader vlašských ořechů si připravíme zálivku a nalijeme ji na připravený květák. Necháme v chladnu 1 hodinu proležet. Mezitím si omyjeme hlávkový salát a jednotlivé listy upravíme na talíř. Rajče nakrájíme na dílky. Na připravené listy hlávkového salátu urovnáme proleželý květák se zálivkou, ozdobíme dílky rajčete a několika růžičkami květáku a poklademe zbylými kousky vlašských ořechů.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka