Drůbeží polévka se sýrovými knedlíčky - recept cpt. Cooka
4 porce: 1.25 l vývaru, 5 dkg kořenové zeleniny, sůl, 1 špetka muškátového květu, zelená petrželka,
Knedlíčky: 4 dkg rýže, 1/4 l mléka, 3 dkg másla, 1 žloutek, sůl, mletý pepř, 3 dkg tvrdého sýra, strouhanka, rostlinný olej na smažení
Do procezeného vývaru z drůbků, slepice nebo kuřete přidáme očištěnou, jemně rozsekanou zeleninu, sůl, špetku květu a před podáním rozsekanou petrželku. Rýži rozvaříme v osoleném mléce hodně doměkka. Přidáme máslo, žloutek, sůl, pepř, strouhaný sýr, a je-li těsto ještě řídké, trochu strouhanky. Omočenýma rukama tvoříme menší knedlíčky, smažíme je v oleji a vkládáme je do polévky před podáním.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka