Květákový salát s brokolicí - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg květáku, 20 dkg brokolice, sůl, mletý pepř, 2  jarní cibulky, 1 natvrdo uvařené vejce, 2 lžíce jablečného octa, 4 lžíce olivového oleje,  špetka moučkového cukru, 1 lžíce pažitky, zázvor
Květák a brokolici rozdělíme na malé růžičky a vaříme asi 15 minut ve slané vodě, až zelenina změkne. Jarní cibulky nakrájíme na velmi jemné plátky a vejce nadrobno usekáme. Ocet smícháme s olejem, cukrem, solí a pepřem a opatrně podlijeme pod zeleninu. Před podáváním posypeme zeleninu vajíčkem, pažitkou a zázvorem. S majonézou a kostičkami šunky lze ze salátu připravit plnohodnotnou večeři.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka