Kopřivový salát - recept cpt. Cooka
4 porce: 10 dkg kopřiv (mladé nebo výhonky špiček starších), 1/2 hlávkového salátu, 6 ředkviček, 1/2 salátové okurky, 2 lžíce kukuřičných zrn (vařená nebo sterilovaná ve slaném nálevu), 1 červená cibule, 2 lžíce květu sedmikrásek, 2 lžíce slunečnicového oleje, citrónová šťáva, sůl
Omyté kopřivy zbavíme stonků a lístky nasekáme na menší kousky. Salát rozebereme na listy, omyjeme a listy natrháme. Ředkvičky zbavené listů a okurku omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupanou malou cibuli nakrájíme na kostičky. Vše smícháme spolu s kukuřičnými zrny a polovinou kvítků sedmikrásek. Zakapeme olejem a citrónovou šťávou, osolíme a znovu promícháme. Ozdobíme květy sedmikrásek.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka