Kedlubnový salát - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 kedlubny, 6 ředkviček, 1 lžíce slunečnicových semínek, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce kysané smetany, sůl
Kedlubny zbavíme listů (několik mladých lístků si ponecháme a pokrájíme), oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Ředkvičky zbavíme listů, omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme ke kedlubnám. Osolíme, zakapeme olejem a dobře promícháme. Povrch ozdobíme nasekanými lístky kedlubny, semínky slunečnice a lžící zakysané smetany.
Tip: Pikantnější chuti dosáhneme, promícháme-li připravený salát s trochou pepře a citrónovou šťávou, přidáme nať petrželky a vynecháme smetanu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka