Bramborová sytá se zeleným hráškem - recept cpt. Cooka
4 porce:  1.25 l vody, 1/4 l mléka, 4  brambory, 3 dkg tuku, 3 dkg hladké mouky, 10 dkg zeleného hrášku, 3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, kmín, majoránka, zelená petrželka
Zelený hrášek uvaříme doměkka. Současně uvaříme oloupané brambory se solí a kmínem. Z měkkých brambor slijeme vodu, kterou použijeme k rozšlehání jíšky. K bramborům přidáme horké mléko a vypracujeme kaši. Do kaše z brambor zamícháme prolisovaný hrách i s vývarem. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji chladným vývarem z brambor, rozšleháme a zavaříme do polévky. Vaříme celkem 10 minut. Před ukončením varu můžeme přidat na kolečka nakrájený párek. Okořeníme česnekem utřeným se solí, pepřem, majoránkou a dochutíme petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka