Italský salát - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 hlávka hlávkového salátu, 2 rajčata, 1 čerstvá salátová okurka, 1 svazek ředkviček, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 2 vejce uvařená natvrdo, 20 dkg šunky nebo salámu, 10 dkg tvrdého sýra, 1 lžíce bylinkového octa, 1 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, 1 cibule, 2 stroužky česneku, rozmarýn - na špičku nože čerstvého nebo sušeného
Všechnu zeleninu nakrájíme na kolečka a na proužky, šunku na kratší proužky, vejce na kolečka nebo na čtvrtky, sýr na kostičky (nebo plátky sýra na proužky), česnek rozdrtíme, cibuli nakrájíme na kolečka, osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn, pokapeme octem a olejem. Dáme vychladit. Podáváme jako předkrm nebo přílohu, popřípadě i jako lehkou letní večeři.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka