Chřestový salát s ovocem - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg čerstvého chřestu, 1 grapefruit, 1 pomeranč, 1 citrón, 4 listy hlávkového salátu, moučkový cukr, sůl
Očištěný chřest uvaříme doměkka v osolené vodě, necháme okapat, pokapeme citrónem a nakrájíme na kolečka. Grapefruit oloupeme, rozebereme na jednotlivé dílky a ještě pokrájíme na malé kousky, stejně tak pomeranč. Suroviny spojíme jogurtem, okyseleným citrónovou šťávou a mírně osoleným, případně přislazeným. Salátové listy nakrájíme na nudličky, položíme na dno širokých skleniček na nožce, doplníme připraveným salátem a ozdobíme dílkem pomeranče a plátkem citrónu. Podáváme vychlazené. Salát je vhodný i pro děti.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka