Chřestový salát s jogurtovou zálivkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg bílého chřestu, 50 dkg mladého zeleného chřestu, sůl, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžíce másla, 20 dkg žampiónů, 1  červená cibule, 2 lžíce vinného octa, 4 lžíce oleje, bílý pepř, 6 lžic bílého jogurtu, 2 lžíce sekané pažitky, řeřicha
Bílý chřest oloupeme, u zeleného pouze odkrojíme konce. Přivedeme k varu vodu se lžičkou soli a cukru, vložíme chřest a vaříme 15 minut. Vyjmeme a nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Olej a sherry ocet zředíme 2 lžícemi chřestového odvaru, osolíme, opepříme, nalijeme na chřest, přidáme jemně nakrájenou cibuli, promícháme. Chřest a půlky sterilovaných žampiónů upravíme na talíře. Na zálivku rozšleháme jogurt, osolíme, opepříme a přidáme pažitku. Zdobíme řeřichou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka