Hlávkový salát s ovocem a sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 hlávkové saláty, 2 jablka, 1 hruška (i kompotovaná), 5 dkg vlašských ořechů, sůl, moučkový cukr, 10 dkg majonézy, 5 dkg bílého jogurtu, 10 dkg tvrdého sýra (eidam, ementál), 1/2 citrónu
Dobře opraný salát rozebereme na listy. Mladé listy rozložíme na mísu a zakapeme citrónovou šťávou zředěnou vodou. Srdíčka salátu několikrát rozkrojíme, smícháme s loupanými, na plátky krájenými jablky, hruškou a sekanými ořechy. Vše spojíme jemně ochucenou majonézou, kterou zjemníme jogurtem. Majonézu podle chuti přisladíme, osolíme a okyselíme. Nakonec přidáme na jemné nudličky krájený sýr. Na každý list dáme kopeček salátu. Podáváme k pečeným masům nebo jako výborný, pěkně vypadající předkrm.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka