Fazolkový salát - recept cpt. Cooka
4 porce: 3/4 kg fazolových lusků, sůl,
Marináda: 2 lžíce citrónové šťávy nebo vinného octa, 3 lžíce oleje, 1/4 lžičky moučkového cukru, sůl, 2 šalotky, zelená petrželka
Zcela mladé odvlákněné fazolky uvaříme v osolené vodě ne zcela do měkka. Dáme je odkapat. Pak je překrájíme šikmo na úzké proužky, vložíme do marinády a dobře vychladíme.
Příprava marinády: Smícháme olej s citrónovou šťávou, cukrem, solí, přidáme jemně usekanou šalotku a necháme chvíli táhnout, aby se olej cibulí ochutil. Pak přidáme fazolky, dobře promícháme a přimícháme petrželku. Před podáváním salát ozdobíme kolečky oloupaných rajčat.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka