Červená řepa s křenem - recept cpt. Cooka
4 porce: 20 dkg sterilované řepy, 2 lžíce oleje (z obilných klíčků), 1 pomeranč, 1 lžíce křenu nebo Krenex, 1 lžička sezamových semínek (klíčená)
K sterilované červené řepě přidáme nastrouhaný křen a šťávu z pomeranče. Po chvíli přidáme olej z obilných klíčků a dobře promícháme. Necháme v chladnu uležet alespoň 1 hodinu. Hotový salát ozdobíme naklíčenými semínky sezamovými nebo jinými.
Tip: Zdravější alternativou salátu je, použijeme-li syrovou červenou řepu, očištěnou a nakrájenou na velmi tenké nudličky. Zakapeme ji ještě citrónovou šťávou. Použijeme-li syrovou řepu, necháme salát odležet déle - alespoň 3 hodiny.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka