Studená tomatová polévka - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 l bílého jogurtu, 10 rajčat, 30 dkg mozzarelly, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce vinného octa, 1/4 l zeleninového vývaru, 2 šalotky, sůl, mletý pepř, bazalka
Polovinu vyzrálých rajčat rozmixujeme a protřeme přes síto. V míse smícháme s kořením a se studeným zeleninovým vývarem. Zbylá rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do zeleninového pyré přidáme mozzarelu nakrájenou na kostičky, zalijeme jogurtem, důkladně promícháme a rozdělíme do polévkových misek nebo talířů. Přidáme rajčata nakrájená na kostičky a ozdobíme lístečky čerstvé bazalky. Polévku podáváme vychlazenou s bagetou nebo bílým chlebem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka