Teplá bylinková omáčka k masu, vejcím - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 dkg rostlinného tuku, 6 dkg hladké mouky, 1 dl vody, 2 dl mléka, 2 dl smetany, 1 špetka moučkového cukru, citrónová šťáva, 3 lžíce bylinkové směsi, sůl, 1 lžíce másla
Tuk rozpustíme v kastrolu a s moukou připravíme světlou jíšku. Zředíme ji vlažnou vodou, dobře rozšleháme, povaříme asi 15 minut, přilijeme mléko. Ještě povaříme, přidáme cukr, smetanu, sůl, citrónovou šťávu podle chuti a 'Bylinkovou směs'. Necháme přejít varem a přidáme kousek mádla. Podáváme ji s vařeným hovězím masem, ztracenými vejci a pod.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka