Sýrová kořeněná omáčka - recept cpt. Cooka
4 porce: 9 dl bešamelové omáčky, 10 dkg tvrdého sýra (Čedar, ementál, parmazán), strouhaného, worcestrová omáčka, chilli, mletá paprika, glutasol, sůl, smetana (nemusí být)
Horká provařená bešamelová omáčka se promíchá s ostřejším strouhaným sýrem (Čedar nebo ementál s trochou parmazánu), worcesterem, mletým chilli kořením, sladkou mletou paprikou a nakonec se ochutí glutasolem a solí. Podává se k rybám, korýšům a bílým vařeným nebo dušeným masům. K drůbeži se omáčka zjemňuje smetanou (omáčka se nepoužívá k zapékání). Doplňkem pokrmů, podávaných se sýrovou omáčkou, je hlávkový salát.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka