Smetanová koprová omáčka - recept cpt. Cooka
4 porce: kopr (svazek čerstvého), 1/4 šálku vody (s octem), sůl, 1/2 l smetany, 1 lžička moučkového cukru, 4 dkg hladké mouky, 2 žloutky, 2 dkg másla
Očištěný kopr jemně rozsekáme, zalijeme mírně oslazenou, octem okyselenou vodou a krátce ho povaříme. Ve smetaně rozmícháme cukr, hladkou mouku a žloutky, trochu soli, hrnek postavíme do vodní lázně a za stálého šlehání necháme omáčku zhoustnout. Vmícháme kopr s octem, omáčku ještě dochutíme a nakonec přidáme kousek čerstvého másla. Omáčkou poléváme vařené maso a knedlíky, ale i vařená vejce, nové brambory apod.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka