Rajská italská omáčka - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 menšího celeru, 1 karotka, 50 dkg rajčat, 3 dl vývaru, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 1 sklenka bílého vína, 2 lžíce bazalky (nebo čtvrtinu suché bazalky), 1 lžíce rajčatového protlaku
Na oleji zpěníme cibulku, česnek, nakrájenou zeleninu a podlijeme vývarem. Vložíme nakrájená rajčata a dusíme asi 20 minut. Přidáme koření, víno, drobně nakrájenou bazalku a krátce povaříme. Je to základní italská omáčka k těstovinám. Je-li málo hustá, přidáme lžíci rajčatového protlaku.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka