Burgundská omáčka - recept cpt. Cooka
4 porce: 10 dkg slaniny, 3 cibule, 6 karotek, 3 stroužky česneku, 1 bobkový list, tymián, trochu zelené petrželky, 4 kuličky celého pepře, 1 hřebíček, 3/4 l červeného vína, 5 žampiónů, 3 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl
Nadrobno rozkrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, karotku, česnek, koření a pomalu dusíme asi deset minut. Pak zalijeme vínem a znovu asi půl hodiny dusíme. Omáčku prolisujeme, přidáme do ní na zahuštění máslovou kuličku (z poloviny másla a z mouky). Nakonec přidáme na zbytku másla podušené žampióny, trochu petrželky. Podle chuti osolíme. Podáváme ji teplou k pečeni hovězí či srnčí.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka