Burgundská omáčka - recept cpt. Cooka
4 porce:  10 dkg slaniny, 3  cibule, 6  karotek, 3 stroužky česneku, 1  bobkový list, tymián,  trochu zelené petrželky, 4 kuličky celého pepře, 1  hřebíček, 3/4 l červeného vína, 5  žampiónů, 3 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl
Nadrobno rozkrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, karotku, česnek, koření a pomalu dusíme asi deset minut. Pak zalijeme vínem a znovu asi půl hodiny dusíme. Omáčku prolisujeme, přidáme do ní na zahuštění máslovou kuličku (z poloviny másla a z mouky). Nakonec přidáme na zbytku másla podušené žampióny, trochu petrželky. Podle chuti osolíme. Podáváme ji teplou k pečeni hovězí či srnčí.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka