Ruská hořčice - recept cpt. Cooka
4 porce: 10 dkg hořčičného semínka (bílé nebo černé), 2.5 sklenky vody, sůl, moučkový cukr, 1 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1/4 lžičky hřebíčku, 1/4 lžičky kardamomu, 1/4 lžičky muškátového oříšku, 1/4 lžičky mletého zázvoru
Hořčičný prášek (drcené semeno hořčice bílé nebo černé) zalijeme pětinou vařící vody, rozmícháme a zalijeme ještě zbylou vařící vodou. Necháme stát do druhého dne. Pak slijeme opatrně přebytečnou vodu, osolíme, osladíme, přilijeme olej, ocet a směs mletého koření (hřebíček, kardamom, muškátový ořech, zázvor). Promícháme a necháme tři až pět dnů v chladnu rozležet.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka