Omáčka Villeroi - recept cpt. Cooka
4 porce: 15 dkg másla, 12 dkg hladké mouky, 1 malá cibule, vývar, 2 žloutky, 5 dkg žampiónů, 10 dkg libové šunky
Na másle zpěníme velmi drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji po částech silným vývarem a vymícháme do hladka. Pak přidáme velmi drobně nakrájenou šunku a drobně usekané žampióny, osolíme a povaříme asi 10 minut. Jakmile je omáčka náležitě hustá, odstavíme ji z plotny, přimícháme žloutky rozkvedlané v několika lžících chladného vývaru a dobře promícháme.
Podáváme k libovému masu teplou i studenou a používáme k obalení bílého masa a hlavně zeleniny před smažením a před obalením vejci a strouhankou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka