Okurkový krém k bramborám - recept cpt. Cooka
4 porce: 70 dkg salátové okurky, 30 dkg žervé (krémového sýra), 6 stroužků česneku, 6 lžic oleje, mletý pepř, sůl
Oloupané okurky podélně rozkrojíme a lžičkou vyjmeme semena. Potom je nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a necháme 10 minut stát. Krémový sýr rozmícháme s rozetřenými stroužky česneku. Z okurek slijeme vodu, ještě je trochu vymačkáme a společně s olejem je vmícháme do krémového sýra. Šleháme, až se přísady spojí a vznikne hladký krém. Opepříme, je-li třeba, přisolíme a dochutíme několika kapkami worcesterské omáčky.
Podáváme k bramborám na loupačku. V letních měsících můžeme podávat tento krém vychlazený.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka