Jogurtová omáčka cikánská (ostrá) - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 bílé jogurty, 4 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, 4 lžíce oleje, 1 lžička sardelové pasty nebo 4 sardelová očka, 1 větší cibule, sůl, mletý pepř, špetka mleté papriky, zelená petrželka, 2 lžíce míchané zeleniny (mixed-pickles), citrón nebo ocet, špetka moučkového cukru
V jogurtu rozšleháme kečup, hořčici, olej, přidáme jemně rozsekaná očka, cibuli, sůl a pepř. Podle chuti přidáme i trochu sladké papriky. Sterilovanou zeleninu do omáčky také jemně rozsekáme a omáčku nakonec podle chuti dokyselíme a přisladíme. Podáváme zejména k minutkám.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka