Bylinková studená omáčka - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 lžíce bílého jogurtu, 4 lžíce majonézy, 1 malá cibule, 2 lžíce bylinkové směsi, sůl, 1 lžička hořčice, 1 lžička citrónové šťávy, 2 lžíce pažitky (volitelně), 1 lžíce kopru
Všechny přísady včetně drobně pokrájené cibule dobře promícháme. Máme-li, přidáme drobně nakrájenou čerstvou pažitku nebo kopr. Bylinkovou omáčku podáváme k smaženému sýru, smaženému květáku, k vařené zelenině (brokolice, květák aj.), smaženému sójovému masu, rybám, vařeným vejcím. Můžeme jí také přelévat saláty z čerstvé zeleniny nebo brambor, z těstovin či rýže.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka