Sýrová nádivka - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg veky nebo žemlí, 1 šálek mléka, sůl, 20 dkg tvrdého sýra (ementálu, eidamu), 1/2 l mléka, 3 vejce, špetka muškátového květu, 6 dkg másla, tuk, strouhanka na formu
Z housek nakrájíme kostičky, pokropíme je osoleným mlékem a necháme chvíli stát, až se mléko vsákne. Přidáme na kostičky nakrájený sýr, a tím naplníme dobře vymazanou, vysypanou chlebíčkovou formu nebo menší pekáček. V mléce rozmícháme vejce a koření, nalijeme přes housky, navrch vydatně pomastíme a pečeme v troubě dozlatova. Po vyklopení z formy krájíme nádivku na plátky a podáváme ji k pečené drůbeži, k telecímu, ale i k dušené nebo vařené zelenině.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka