Smažené omeletové nudle - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/4 l mléka, 1 vejce, sůl, 12 dkg hladké mouky, 6 dkg másla
V osoleném mléce rozšleháme vejce. Do mísy dáme mouku a přiléváme postupně mléko s vejci až vznikne řídké těsto, které lehce pokrývá vařečku. Na rozpálené pomaštěné pánvi upečeme tenké palačinky. Klademe je na teplý talíř. Hotové volně stočíme a nakrájíme na 1 cm široké pruhy, stále stočené. Zbylé máslo v pánvi zahřejeme, kouskem palačinky zkusíme, zda možno smažit. Ostatní nudle mírně roztřeseme a jako volné závitky usmažíme. Oheň zmírníme, jakmile se počnou smažit, aby se máslo nepřepálilo. Klademe je na papírové ubrousky k okapání. Podáváme k obložení bílého pečeného masa nebo k dušené karotce.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka