Zeleninový guláš - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg cibule, 1 kg lilku, 80 dkg tykve, 50 dkg rajčat, 50 dkg paprik, 5 stroužků česneku, 1 hrneček olivového oleje, zelená petrželka, šalvěj, tymián, majoránka, mletý pepř, sůl
Tykev a lilek oloupeme, nakrájíme na kostky, osolíme a namočíme do vody. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostky, česnek nakrájíme na plátky. Papriky omyjeme, odstraníme semena a nakrájíme na proužky. Cibuli osmahneme na polovině oleje, ale nesmí zhnědnout. V ní podusíme papriky, lilek a tykve. Potom rozehřejeme zbytek oleje a vložíme do něj všechnu zeleninu, a to cibuli, tykve, lilek, papriky, rajčata. Do zeleniny vmícháme česnek a koření. Asi hodinu dusíme na mírném ohni. Občas promícháme, aby se zelenina nepřipálila. Podáváme jako přílohu k masu nebo s vařenými brambory.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka