Studená celerová kaše - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg celeru, 30 dkg brambor, sůl, 2  vejce (vařená na tvrdo), 10 dkg majonézy, 1  citrón, hlávkový salát
Omytý celer oloupeme, nakrájíme na hranolky a uvaříme v osolené vodě do měkka. V jiné nádobě uvaříme na kousky nakrájené brambory a scedíme je. Oba vývary můžeme použít na polévku. Celer, brambory a vařená vejce umeleme na strojku na maso a necháme vychladnout. Na salátovou plochou mísu upravíme listy salátu ochucené osolenou citrónovou šťávou a na každý list položíme lžíci celerové směsi upravené do tvaru noku. Zdobíme půlkolečky citrónu a snítkou petrželky, ředkvičkou nebo kapií.
Podáváme jako studený předkrm nebo jako přílohu k studeným pečením i k minutkám.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka