Správně dušená mrkev - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/2 kg mrkve, 5 dkg másla, sůl, špetka moučkového cukru, citrón, zelená petrželka nebo pažitka
Očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky, nebo je-li menší, na kolečka. Osolíme, přidáme cukr a polovinu tuku. Podléváme mírně vodou a pod poklicí dusíme doměkka. Při podlévání jsme opatrní, aby se mrkev skutečně dusila ve vlastní šťávě, a nevařila ve vodě (nebyla by tak chutná). Když je skoro měkká, přidáme tuk (kousek čerstvého másla), zakapeme citrónem a sypeme petrželkou. Hned podáváme. Podáváme s vařeným nebo dušeným hovězím nebo vepřovým masem s bramborem nebo s opékanými bramborovými pacičkami.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka