Pikantní mrkev - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg mrkve, 5 dkg oleje,  špetka soli,  špetka mletého pepře,  špetka moučkového cukru, 1 menší cibule, 5 dkg slaniny, 1 lžička hladké mouky, 1 sklenka vína nebo trochu citrónové šťávy, zelená petrželka
Na nudličky nakrájenou mrkev mírně osolíme, dusíme na cibulce a na tuku. Když je skoro měkká, zaprášíme ji moukou, podlijeme a dodusíme. Nakonec podle chuti upravíme: rozškvaříme kostičky slaniny, mrkev jimi polijeme, dochutíme kořením, pokropíme vínem nebo citrónovou šťávou, posypeme petrželkou. Takto upravená mrkev je velmi dobrá k pečené drůbeži, ale i k pernaté zvěřině.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka