Papriky s cibulí, celerem a jablky - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 kapie (červené), 2 cibule, 1 menší celer, 3 žampióny, 2 jablka, sůl, mletý pepř, trochu moučkového cukru, zelená petrželka, 10 dkg oleje
Očištěné červené papriky nakrájíme na kolečka, přidáme loupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, oloupaný, uvařený, na nudličky nakrájený celer, na plátky nakrájené houby a na nudličky nakrájená jablka. Dáme na rozpálený olej a dusíme, až zelenina změkne. Pak směs osolíme, okořeníme, trochu pocukrujeme a posypeme sekanou zelenou petrželí. Dáváme na opečené roštěnky, kotlety, bifteky, na narychlo opečená vepřová žebírka nebo k přírodním řízkům.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka