Lilek zapečený s rajčaty - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 menší lilky, 6 rajčat, 1 středně velká cibule, 1 stroužek česneku, trochu celerové natě, olej, 5 dkg parmazánu nebo čedaru, máslo, strouhanka na formu
Omytý oloupaný lilek nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná, osolíme je a na oleji opečeme. Dáme je do horkého kastrolu a uchováme na teple. Na témž oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, usekaný česnek, celerovou nať a přidáme oloupaná nakrájená rajčata. Podusíme, až rajčata změknou. Pak vrstvíme tuto směs na plátky lilků do nízké zapékací mísy vymaštěné a vysypané strouhankou. Každou vrstvu posypeme na sucho opraženou strouhankou a poslední vrstvu posypeme sýrem. Pečeme asi 20 minut. Sýr nesmí zhnědnout, zhořkl by.
Podáváme jako přílohu k pečením i k minutkám.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka