Zelňačka s masovými knedlíčky - recept cpt. Cooka
4 porce: 10 dkg uzeného bůčku, 1 cibule, 1 lžíce gulášové směsi, 1 špetka chilli, kmín, koriandr, 1.5 l vývaru (z uzeného masa), 30 dkg kysaného zelí, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 hrst sušených hub (volitelně), 2 lžíce smetany nebo kondenzovaného neslazeného mléka,
Knedlíčky: 25 dkg mletého masa, 1 rohlík (namočený a vymačkaný), 1 vejce, 1 stroužek česneku, 1 špetka směsi do mletých mas, sůl, hrubá mouka
Bůček nakrájíme a zpěníme spolu s cibulí, přidáme všechno koření, zalijeme vývarem (i vodou), dáme zelí, protlak, osolíme a vaříme, až zelí změkne. Někdy můžeme spolu se zelím přidat hrstku sušených hub. Připravíme si směs na knedlíčky, promícháme, podle potřeby zahustíme moukou. Pak je dáme do polévky a vaříme 8 minut. Do hotové polévky dáme smetanu. Velmi chutná po Silvestru.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka