Celerová kaše s bramborami - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 velký celer, 1/2 kg brambor, sůl, mléko (podle potřeby), muškátový oříšek, máslo, strouhanka
Celer omyjeme, oloupeme, nakrájíme na menší kousky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Zvlášť uvaříme v osolené vodě do měkka brambory. Pak oboje scedíme, oba vývary použijeme na polévku. Celer i brambory prolisujeme, přidáme máslo podle obliby, horké mléko a ušleháme na jemnou kaši. Upravíme ji na mísu, posypeme nasucho opraženou strouhankou a pokapeme máslem. Podáváme se saláty k pečením i k minutkám.
Obměna: Místo posypání smaženou strouhankou obložíme kaši plátky cibule obalené v mouce, vejci a strouhance a usmažené.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka