Brukvové zelí - recept cpt. Cooka
4 porce:  8  kedluben, 1  cibule, 6 dkg vepřového sádla, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce octa, moučkový cukr, kmín, sůl
Oloupané a očištěné brukve nakrájíme na tenké nudličky nebo nakrouháme na hrubším struhadle. Do kastrolu dáme tuk, na kterém zpěníme drobně rozsekanou cibuli, přidáme brukev, sůl, kmín, trochu podlijeme a dusíme doměkka. Pak zaprášíme moukou, vydusíme, přidáme ocet a podle chuti cukr. Můžeme také zahustit smetanou, do které zakvedláme trochu mouky. Zelí podáváme stejně jako hlávkové nebo kysané k pečenému masu smaženým karbanátkům, k pečené vodní drůbeži. Jemné mladé lístky brukví rozsekáme až nakonec a při podávání vmícháme do zelí.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka