Brukev dušená s hráškem - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg kedluben, 25 dkg zeleného hrášku, 2 dkg oleje, 2 dkg hladké mouky, sůl, moučkový cukr,  trochu muškátového květu, zelená petrželka
Očištěné, na kostičky pokrájené brukve dáme na rozpuštěný tuk podusit, podlijeme vodou a dusíme dopoloměkka. Přidáme čerstvý hrášek a spolu dodusíme. Sterilovaný hrášek přidáme do měkkých brukví a necháme prohřát. Zaprášíme moukou, podlijeme podle potřeby vodou a povaříme. Přidáme podle potřeby a chuti sůl, cukr, muškátový květ. Hotové hustě posypeme rozsekanou petrželkou. Takto upravené brukve se dají výborně použít jako příkrm místo brambor či knedlíků.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka