Suchá vařená rýže - recept cpt. Cooka
4 porce:  12 lžic rýže, sůl, 3 l vody, máslo nebo sádlo, zelená petrželka
Pro osobu počítáme 3 lžíce syrové rýže. Rýži přebereme, na cedníku dobře opereme v horké a studené vodě, až zcela ztratí pach. Dáme ji vařit do velkého množství osolené vody. Počítáme od doby, kdy se začne voda znovu vařit, přesně 12 minut. Pak dáme rýži na cedník a prolijeme studenou vodou. Necháme ji dobře okapat. Velkou silnostěnnou pánev slabě potřeme máslem nebo sádlem a necháme v ni rýži na malém plameni na sporáku nebo v troubě oschnout. Občas ji promícháme velkou vidlici, kterou používáme k přidržení masa, aby se nerozmačkala. Rýže má zůstat sypká. Při podávání ji nepěchujeme do šálků nebo naběraček, ponecháme ji sypkou, posypeme petrželkou nebo promícháme s ohřátým konzervovaným cukrovým hráškem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka