Rýžové krokety I - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 šálky vařené rýže, 2 vejce, zelená petrželka, 1 rohlík (od předchozího dne), špetka muškátového květu, strouhanka, olej
Rýži smícháme se žloutky, osolíme, okořeníme, přidáme nastrouhaný vláčný rohlík, mírně pokropený mlékem nebo mastným vývarem, a dobře promícháme. Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme krokety, obalíme je v rozšlehaných bílcích a strouhance. Smažíme na mírném ohni jen krátce. Hotové dáme okapat na papírové ubrousky.
Obměny: K rýži přidáme na másle dušené houby nebo šunku.
Podáváme jako přílohu k pečením nebo jako samostatný pokrm s přírodní rajčatovou omáčkou zjemněnou smetanou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka