Rýže s celerem a sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg rýže, 1  cibule, 2 dkg tuku, 2 šálky vývaru, sůl, 1 menší celer, citrón, 20 dkg tvrdého sýra, 15 dkg šunky nebo vařeného uzeného masa, 1  vejce, zelená petrželka
Na tuku osmahneme cibuli, přidáme rýži, opečeme ji a pak zalijeme osoleným vývarem a na mírném ohni ji dusíme doměkka. Celer oloupáme, nakrájíme na nudličky a v troše osolené vody s citrónem podusíme. Celer přidáme do rýže zároveň se strouhaným sýrem a na nudličky nakrájenou šunkou. Rýži dáme do hlubší ohnivzdorné misky, navrch potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme zbytkem strouhaného sýra a rozsekanou petrželkou. Zapečeme, až povrch zrůžoví, a podáváme k minutkám i k zelenině. Se salátem to může být i chutná večeře.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka