Ovesné vločky zapečené s rajčaty - recept cpt. Cooka
4 porce:  2 šálky ovesných vloček, 3 šálky vývaru, 3/4 kg rajčat, 3  vejce, 3 lžíce tvrdého sýra, 1 lžíce másla, sůl, zelená petrželka
Vločky přebereme a zbavíme je plev. Pak je spaříme horkým vývarem nebo vodou. Rajčata rovněž krátce spaříme, zchladíme a oloupeme. Na kastrole zahřejeme máslo, přidáme drobně pokrájená rajčata, osolíme a krátce podusíme. Pak přidáme vločky, osolíme a společně dusíme. Po 10 minutách přilijeme osolená vejce dobře ušlehaná. Směs vložíme do silně vymaštěné nízké zapékací mísy, posypeme petrželkou a strouhaným sýrem a zapečeme, až povrch zrůžoví a vejce ztuhnou.
Podáváme jako přílohu k pečené drůbeži nebo k jinému bílému masu. Doplníme saláty.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka