Maďarské dušené strouhání - recept cpt. Cooka
Tarhonya
4 porce:  2  vejce, hrubá mouka, 8 dkg vepřového sádla, 1 menší cibule, mletá paprika
Připravíme velmi tuhé nudlové těsto a necháme přiklopené půl hodiny odpočinout. Pak je strouháme na hrubém struhadle na suchý plech a sušíme v otevřené, mírně teplé troubě. V kastrole rozehřejeme sádlo, přidáme drobně pokrájenou cibuli, necháme ji zpěnit a přisypeme strouhání. Za stálého míchání je opražíme do světležluta. Po částech podléváme osoleným vývarem a dusíme přiklopené asi 15 minut. Přimícháme v troše tuku rozmíchanou papriku. Podáváme jako přílohu k hovězím pečením, dušenému hovězímu masu, doplněné saláty.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka